Det går knappt en vecka utan att sötningsmedel diskuteras. En studie visar att det ökar risken för stroke, en studie visar att det får oss att äta mer och en studie visar att det dödar våra tarmbakterier. Men den samlade forskningen ger en helt annan bild. Vad beror det på? DN:s medicinreporter Amina Manzoor reder ut vad forskningen säger om sötningsmedel.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis till midsommar!
Ingen bindningstid. Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen, Privata Affärer och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 22 juni 2024, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.