Sobrasada är en spansk färskkorv. Hittar man inte den kan man ta rå färsk eller fryst chorizo och trycka ur sitt fjälster.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-25 19:04
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-sparris-med-sprucken-sobrasada/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.Grillad sparris med sprucken sobrasada
Portioner: 4 småportioner
12 gröna sparrisar
1 dl olivolja
100 gr sobrasada, tärnad
4 löskokta eller pocherade ägg
50 gr flagad parmesan
½ citron
2 skivor lantbröd, stekta i olja
salt och svartpeppar
krasse till garnering
1. Skär bort den nedersta biten på sparrisen. Koka upp vatten med lite salt och lägg i sparrisen någon minut.
2. Värm olivoljan i en kastrull och lägg ner sobrasadan. Låt svettas i ett par minuter tills den fått lite färg och lite krispig yta.
3. Grilla sparrisen och lägg den på lämpligt fat eller tallrik. Lägg upp ägget. Fördela sobrasadan över och strö över parmesanen och pressa över lite citronsaft. Bryt brödet i bitar och stö ut ovanpå. Avsluta med att garnera med krasse och dra ett par drag med svartpepparkvarnen över.