Gräddig glass, som denna, blir lite friskare och piggare om man använder rinnande syrad grädde i smeten. Denna smakrika glass går dock att göra även med bara vispgrädde, men då kan man dubbla mängden citron och minska sockret med en matsked. Receptet kan också appliceras på allåkerbär, backsmultron, salmbär, jordgubbar eller björnbär.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis till nationaldagen!
Ingen bindningstid. Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen, Privata Affärer och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 6 juni 2024, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.