Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-25 06:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kina-fyller-70-och-formar-monstermedborgare-med-digital-teknik/

VÄRLDEN

Kina fyller 70 och formar mönstermedborgare med digital teknik

I Dongguan firar All-China Youth Federation 70-årsjubileet av grundandet av Folkrepubliken Kina genom att ställa sig i en formation av siffran 70, 27 september 2019.
Foto: Li Jiale/AP

PEKING. När Folkrepubliken Kina firar 70 år på tisdag ska himlen vara klarblå. Kolkraftverken nära Peking har fått stänga ned.

Det kommer att bli en massiv uppvisning.

Landet har förvandlats från ett fattigt jordbrukssamhälle till en politisk och ekonomisk världsmakt. Men folket har hela tiden hållits i strama tyglar.

Dagens mönstermedborgare formas med modern teknik. De som inte sköter sig straffas med alltifrån högre ränta på lånet till indragna resor.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till midsommar!

Ingen bindningstid. Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen, Privata Affärer och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 22 juni 2024, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån.

  • Alla artiklar på DN.se och i DN-appen
  • Obegränsad tillgång till Expressen.se, samt e-tidningen och all livesport

  • Över 40 lokala nyhetssajter – från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr
  • Ekonomi- och börsnyheter online med Privata Affärer och Marknadsnytt – en del av Dagens industri
  • Magasinappen Arcy med över 100 magasin digitalt
  • Dessutom alla artiklar på amelia.se, teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se och halsoliv.se
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.