För stora intag av fosfor i kosten ökar risken att dö i förtid i bland annat hjärt-kärlsjukdomar, enligt en ny studie i USA. Livsmedelsverket tonar ner riskerna, men rekommenderar att storkonsumenter av livsmedel med tillsatta fosfater minskar intaget.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis till nationaldagen!
Ingen bindningstid. Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen, Privata Affärer och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 6 juni 2024, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.