Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-20 14:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/odlat-kott-fran-laboratorier-kommer-narmare/

VETENSKAP

Odlat kött från laboratorier kommer närmare

Nyligen serverades den första köttbiten odlad i ett laboratorium på restaurang. Här en odlad bit kyckling.
Foto: Business Wire

Nyligen serverades den första köttbiten odlad i ett laboratorium på restaurang. Ett företag vill börja sälja sitt odlade kycklingkött i USA. Och japanska forskare har hittat ett sätt att få köttceller att forma sig som en muskel.

Att producera kött utan ett djur är närmare än någonsin. Nu är frågan om folk vill det.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till midsommar!

Ingen bindningstid. Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen, Privata Affärer och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 22 juni 2024, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån.

  • Alla artiklar på DN.se och i DN-appen
  • Obegränsad tillgång till Expressen.se, samt e-tidningen och all livesport

  • Över 40 lokala nyhetssajter – från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr
  • Ekonomi- och börsnyheter online med Privata Affärer och Marknadsnytt – en del av Dagens industri
  • Magasinappen Arcy med över 100 magasin digitalt
  • Dessutom alla artiklar på amelia.se, teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se och halsoliv.se
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.